Bodrogköz Kultúrájáért Polgári Társulás, Ilona Alkotóház, Kamenecké OZ pre kultúru Medzibodrožia, Dom umelcov Ilona
sic itur ad astra - így jutunk a csillagokig

Küldetésünk

Társulásunk 2002 májusában alakult. Megalakulása óta aktív szervezője nemcsak a helyi, de a bodrogközi kulturális és közéleti eseményeknek, programoknak.
A társulás fő feladata a régióhoz tartozó alkotókézség kibontakoztatása, a kulturális és történelmi örökség feltárása, megóvása, ápolása érdekében végzett tevékenységek elősegítése a következő módon:
- fejlesztve a hazai és nemzetközi kapcsolatokat a kultúra, művészet, oktatás és regionális kapcsolatok terén
- Bodrogköz történelmi örökségének gyűjtése, ápolása, hagyományainak feltárása, hagyományteremtő rendezvények és képzési programok szervezése
- Az ifjúságban rejlő aktivitás kibontakoztatása, erkölcsi és anyagi segítségnyújtás
- A gyerekek és fiatalok szocializációját elősegítő programok, találkozók szervezése
- Alap- és középiskolás diákok, valamint főiskolások, egyetemisták részére szabadidős tevékenységek szervezése és támogatása
- Hazai és külföldi szakemberek, művészek és alkotó emberek bevonása a kulturális örökség és hagyományok feltárására
- helyi magyar közösséget építő, azt megerősítő közművelődési tevékenység, mely a kisebbségben élő magyarság kultúráját, így anyanyelvi és kulturális önazonossága megtartását, művelését, fejlesztését szolgálja.

Társulatunk több kulturális-, művészeti- és képzési jellegű rendezvény megálmodója és megvalósítója volt az elmúlt időszakban. A régió igényeit felmérve a kultúra és művészet területén minden éven immár hagyományos jelleggel szervezzük meg a Bodrogközi Nyár c. kulturális fesztiválunkat.
2002-ben avattuk fel társulásunk székhelyét az Ilona Alkotóházat, mely az Adrianus Nemzetközi Alkotóházláncolat egyik tagja.Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy tudjuk tájékoztatni legfissebb információinkról. Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét:

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:


Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotÍrja meg nekünk kérdéseit, véleményét a honlappal kapcsolatban, ha megadja e-mail címét is akkor válaszolunk kérdésére:

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Honlapkészítés