Bodrogköz Kultúrájáért Polgári Társulás, Ilona Alkotóház, Kamenecké OZ pre kultúru Medzibodrožia, Dom umelcov Ilona
sic itur ad astra - így jutunk a csillagokigSZERETETTEL ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON!

Willkommen in unserer Webseite!
Szállás lehetőség részletei,
lacne ubytovanie:
Ubytovanie v Veľkom Kamenci - LacneUbytovanie.sk


K Ö N Y V B E M U T A T Ó
2016. SZEPTEMBER 16., 19.00 ÓRA

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!!!
XIV. Nemzetközi Népművészeti Gyerektábor Nagykövesden

2016. augusztus első hetében szervezte meg a Bodrogköz Kultúrájáért Pt. a nagykövesdi Ilona Alkotóházban a XIV. Nemzetközi Népművészeti Gyerektábort.

A gyerekeket szakképzett játszóház-vezetők népművészeti és kreativitást fejlesztő foglalkozásokkal várták, ahol természetes anyagokból készíthettek használati tárgyakat, játékokat, dísztárgyakat (csuhébabákat, virágdíszeket, fából készült vitorlásokat világítótoronnyal, textilfestést). A táborozók megismerhették a különböző új és hagyományos kézműves- ill. képzőművészeti technikákat is: papírhajtogatást, fafaragást, valamint a festészetet is. A fafaragást Trella Erik fafaragó vezette, aki megismertette a gyerekeket a fafaragáshoz szükséges eszközökkel, valamint minden résztvevő kipróbálhatta a fafaragást is és saját dísztárgyat készítethetett magának. A festészet világába szintén egy bodrogközi művész: Matyovka Antonii vezette be a gyerekeket, és segítségével készítettek egy önálló alkotást. Mgr. Stefán János vezetésével a résztvevők kipróbálhatták az íjászatot ősmagyar íjjal, lovaglást és a Karcsa tavon való csónakázást, valamint felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a horgászverseny során is. A foglalkozások mellett a gyerekek lelkesen vettek részt a különböző ügyességi- és sportjátékokban, kincskeresésben, és a legkedveltebb programok egyikében a sétakocsikázásban is Gergely Somplák Józsefnek köszönhetően.

A foglalkozások megerősítették, hogy a magyar népművészetnek még ma is megvan a szerepe abban a tiszta szerkezetben, amely eleink világát olyan egyszerűvé és széppé tette, de amelyből a modern idők sokat elkoptattak. A tábor végén mindenki oklevelet és ajándékot kapott, az elkészült alkotások pedig a gyerekek tulajdonában maradtak.Bethlen Gábor Alap támogatásával
Ha magyarul, angolul, németül, szeretnél tanulni, a legjobb tanár, legjobb órák itt:

http://hungarianlessons.co.uk/Írja meg nekünk kérdéseit, véleményét a honlappal kapcsolatban, ha megadja e-mail címét is akkor válaszolunk kérdésére. Továbbá itt várjuk az érdeklődők jelenkezését is a fenti táborokra.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Honlapkészítés